w
Wady i zalety technik membranowych
Wapno
Warstwa wodonośna
Warstwa żelowa na membranach półprzepuszczalnych
Wartość pH
Wąwóz
Węgiel aktywny media adsorpcyjne
Węgiel aktywowany
Węglany
WĘGLOWODORY HALOGENOWE
Węglowodór
Wielkość cząsteczkowa
Wirusy, Virus
Wkład sedymentacyjny filtra
Woda
Woda *witriolowa
Woda arsenowa
Woda bezpieczna
Woda borowa
Woda bromkowa
Woda butelkowana
Woda chlorkowa
Woda dejonizowana, demineralizowana
Woda destylowana
Woda fluorkowa
Woda glauberska
Woda głębinowa
Woda gruntowa
Woda hipertermalna
Woda hipoosmotyczna, woda hipotoniczna
Woda hipotermalna
Woda homeotermalna, woda izotermalna
Woda hybrydalna, woda poligenetyczna
Woda infiltracyjna
Woda izoosmotyczna, woda izotoniczna
Woda jodkowa
Woda kotłowa
Woda krzemowa
Woda kwasowęglowa
Woda kwaśna
Woda lecznicza
Woda manganowa
Woda mineralna
Woda nie natleniona
Woda niskozmineralizowana, woda słodka, woda zwykła
Woda obojętna, woda o odczynie obojętnym
Woda oczyszczona
Woda oczyszczona - porady
Woda oczyszczona – klasyfikacja
Woda oczyszczona – metody otrzymywania
Woda pitna
Woda pitna, woda do picia, woda konsumpcyjna
Woda podziemna
Woda powierzchniowa
Woda przesączająca się
Woda radoczynna
Woda siarczanowa
Woda siarczkowa
Woda słodka
Woda słodka, woda niskozmineralizowana, woda zwykła
Woda słona
Woda słonawa
Woda słonawa, woda średniozmineralizowana
Woda stołowa
Woda surowa
Woda swoista, woda specyficzna
Woda średniozmineralizowana,
Woda termalna, terma, cieplica, woda geotermalna
Woda twarda
Woda ultra czysta UP-Water
Woda uzupełniająca kocioł
Woda użytkowa, woda do celów gospodarczych
Woda używana do procesów
Woda w przyrodzie określana w %
Woda wodorowęglanowa
WODA WYSOKIEJ CZYSTOŚCI ( ULTRACZYSTA )
Woda zanieczyszczona
Woda zasadowa, woda alkaliczna
Woda zasolona
Woda zdemineralizowana
Woda zgazowana
Woda zmineralizowana
Woda żelazista
Wodolecznictwo, hydroterapia
Wody naturalne podział na klasy
Wody reliktowe, wody szczątkowe, wody pogrzebane, wody kopalne
Wskaźnik przelewu
Wskaźniki hydrochemiczne
Współczynnik retencji
Współczynnik wodoprzepuszczalności
Współczynniki farmakodynamiczne
Wsteczne płukanie
Wstępne przygotowanie wody
Wydajność
Wylot (zrzutu)
Wymagania dla wody chłodniczej Wg VDI 3803
Wymagania stawiane wodzie do picia i celów gospodarczych
Wymiana jonowa
Wymiennik ciepła
Wymywanie
Wzbogacenie gruntu ziemi
Wzrost mikrobiologiczny
DO GÓRY